Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Prezentare generală

George Enescu este un sat în comuna cu același nume din județul Botoșani, Moldova, România. Localitatea este renumită datorită lui George Enescu. Marele compozitor, pianist, violonist, dirijor și profesor român s-a născut la Liveni-Vârnav, Botoșani, în anul 1881. Localitatea este renumită datorită lui George Enescu. Marele compozitor, pianist, violonist, dirijor și profesor român s-a născut la Liveni-Vârnav, Botoșani, în anul 1881. În casa părinților săi de la Liveni, Enescu a compus prima sa operă pentru vioară și pian, Țara Românească, la vârsta de 5 ani. Tot în casa părintească a compus și Poema Română în 1894. În prezent, clădirea este muzeu și casă memorială.

George Enescu este o comună în județul Botoșani, Moldova, România, formată din satele Arborea, Dumeni (reședința), George Enescu, Popeni și Stânca.

Comuna George Enescu este situată în partea de nord-est a judeţului Botoşani, pe DJ 293 şi DN 29F, la o distanţă de 50 km faţă de Municipiul Botoşani şi 15 km faţă de Municipiul Dorohoi.

Activități specifice zonei: Cultivarea terenului (cu grâu, porumb, floarea-soarelui, cartofi, legume, viţă de vie) Creşterea animalelor (bovine, ovine, porcine) Activități economice principale:
Prestări servicii (prelucrare lapte, presă de ulei, moară de porumb – 5, fierărie, lemnărie)
​-Comerţ
-Turism
-Piscicultură
-Dispensar medical
-Dispensar veterinar
-Farmacie
-Bibliotecă

Ultima actualizare: 09:05 | 31.05.2024

Sari la conținut